Fordringsägare av August Strindberg

Välspelad Strindberg

Tekla är inget offer utan en självständig kvinna i AnneLee Vikners säkra gestaltning. Daniel Cramér är riktigt lyckad som den svage och lättpåverkade Adolf.

Svärdet av Kent Andersson

Idédrama i suggestiv miljö

Det är häftigt när människor i vikingainspirerade kostymer gör entré liksom ur högarna. Barfota, eller försedda med hosor, vadar de i gulmåra och rödklöver, som förmodligen vuxit här på samma vis sedan minst tusen år tillbaka. Kvällens största upplevelse är den befintliga scenografin. Vad kan inte tänkas ha utspelats på denna suggestiva plats?

Uppsala Nya tidning

Upp igen

Duo spelar tät pjäs tätt

Strindbergs Paria

Uppsala Nya Teaters uppsättning av Strindbergs Paria på Fyrisbiografens lilla scen får Astrid Classon att längta efter mer.

Uppsala Nya Tidning

Upp igen

Nära tolkning av Pinter

Mathissen

Teater, Mathissen av Harold Pinter Uppsala Nya Teater Fyrisbiografen. Medverkande: Daniel Cramér och Leif Åman Spelas även 29 april, 6 och 7 maj Mathissen, Harold Pinters klassiska enaktare om manlig vänskap, tolkas på ett värdigt och underhållande sätt av den nya gerillateatern Uppsala Nya Teater, en bekantskap som ger mersmak.

Uppsala Nya Tidning

Upp igen

Friskt underhållande Shakespearekomedi

TRETTONDAGSAFTON

Det är en lekande lättsam historia om roller och könsidentiteter som de faktiskt mycket avancerade amatörskådespelarna i Teater Monsun och Uppsala Arbetarspel målar upp. Deras Trettondagsafton roar och utmanar precis lagom och har ett trivsamt folkligt tilltal till publiken.

Uppsala Nya Tidning

Upp igen

Shakespeare över hela scenen

En Midsommarnattsdröm

En sporthall är vanligtvis en utomordentligt könlös och bedövande tråkig plats att spela teater på, men inte när Daniel Cramér är på besök med Teater Monsuns uppsättning av en Midsommarnattsdröm.

Uppsala Nya Tidning.

Upp igen